När Wille Kom Till världen

Är du känslig ska du kanske inte läsa
,men behöver lägga tankarna på lite annat just nu så har skrivit ner hur det gick till när Wille föddes!


För alla nyfikna

Vi hade styrt lite hela dagen fotat lite och städat  och plockat för vi skulle in till stan för utvärdering om man skulle bli igångsatt el ej.

Men kl 02.30 Vaknar jag av svaga värkar räknar lite och dem är täta, mellan 2 ½ - 3 minuter direkt, hade nyss somnat ca halv två och då var allt lugnt, vaknade av första värken direkt.

Nu satte det igång och ganska fort gick det. Klockade några ggr, och det verkade va allvar, gick upp väckte Robin, plockade och pillade lite hoppade in i duschen, Robin ringde förlossningen så jag fick prata med dem, de sa att det kanske bara var förverkar men sa att mamma aldrig hade såna iaf, (och några såna var det ju inte) så dem sa att jag var välkommen in hade ju ändå gått 41+6 kl. 03.18

Duschar lite till och tar det lugnt innan jag ringde till pappa som körde in oss, vi hade  ju inte körkort då nån av oss.

Kommer ut ur duschen och då ligger Robin i sängen igen?

-jag fråga vad han styr med?

-öhh men du e ju så lugn trodde inte vi skulle åka?

Haha ibland e dem bra söta, jag sa att pappa kom vilken sekund som helst, så då vart det lite fart på han. C",)

Pappa kom och knackade på dörren, han hade nästan kört på en älg på vägen till oss, det var en jätte dimmig natt. Nu var det bara att packa ut väskan och vovven i bilen. In till stan i bilen vart värkarna starkare och starkare, nu började det göra ont.

Väl inne i stan så va mamma där, mötte upp henne och lämnade jycken, sen till förlossningen.


Pappa lämnade av oss och vi ringde på klockan och gick in.

När vi kom in lyssnade dem på willes hjärtljud 120 slag per minut och kollade hur täta och starka verkar jag hade, och om jag var öppen något. 4 cm redan, nu var kl ca halv  kl.04.54


Har nu bra verkar med 2 min intervall, kändes som dem aldrig hann att försvinna innan den nya kom, tar ett bad efter att fått lav. kl.05.20

Provade lustgas när jag låg i badet kl.06.05 men tyckte att jag mådde illa av den, det var nog Wille som gjorde mig illamående dok, men skippade den då iaf.


Nu gör det svinigt ont och jag vet inte vart jag ska ta vägen så hoppar ur badet och in till förlossningsrummet. Vid kl.08.10. får jag EDA och är vid 10 väldigt bra smärt lindrad. ca 09.00 gick vattnet


Men det kändes som att precis när man fått ner den smärtan kom en ny! Vid kl.11.03 börjar krystvärkarna och det känns som om att jag ska skita ut en melon! Ja el på nått sätt kändes det som om att jag skulle spy med hela kroppen fast åt fel håll! Willes huvud låg lite snett sådem sa att det var bra om jag inte tryckte på, INTE tryckte på? Hur skulle det gå till? Prova hålla igen spyorna när du är magsjuk, det kommer ju automatiskt!


Vände mig i alla fall så jag låg på höger sidan istället för vänster, robin fick gå runt och sätta sig på den sidan,

-du är jätte duktig älskling klämde han ur sig

-Duktig! Jag kan ju inte ens hålla emot! Väste jag åt han, stackaren vågade inte säga så mycket mer sen.

Barnmorskan verkad inte våga förlösa heller det enda hon sa va håll emot! Bah!


Kl.11.36 kom iaf Eva, hon som tog emot Wille, hon tittade lite o sa, jaha tjejer det är visst dags att föda härnågon som vill ta emot, ingen svarade och hon ryckte på axlarna och sa då gör jag det.


Fick ta i några ggr sen kom huvudet, aj!

-titta pappa nu kommer huvudet!

Haha tror inte riktigt han visste var han skulle ta vägen när han rent reflex mässigt tittade ner.

Kl.11.48 fick jag ut honom helt på egen hand! Och stolt e jag!


Tappade nästan 1L blod, det var lite mycket så var lite snurrig när jag ställde mig upp sen, för att gå till duschen.


5170g 56cm dem trodde inte sina ögon när dem la honom på vågen och frågade om vi kunde gissa vad han vägde. Haha.


Han var omtalad bland sköterskorna och varje gång det kom in en ny till oss på bb så sa dem jaha det här är storkarlen dem pratar om.


RSS 2.0